Здорове харчування – це не досконалість сучасних ідеологій і не вигадана традиція, якої варто дотримуватися кожному. Це лише потреба нашого організму, заради якого варто задуматися про натуральні вітаміни та правильний повсякденний раціон, який приноситиме користь як фізичному, так і нашому психологічному стану.
На сьогоднішній день для здорового харчування розроблено безліч різних схем та табличних даних, в інтернеті можна знайти величезну кількість рецептів на цю тему, а також замовити правильно приготовлену їжу додому. Для персонального щоденного приготування всілякі компанії також передбачили багато доступних альтернатив, однією з яких є пароварки. Це спеціальні вузькоспеціалізовані під правильне харчування пристрої, які дозволяють користувачеві готувати на пару. Такий формат приготування страв дозволяє зберегти початкові поживні елементи в продуктах, що є головною перевагою парової техніки.
Страви на пару – це не лише корисно, а й смачно. Багато хто помиляється, говорячи про здорову їжу в контексті чогось стабільно несмачного та одноманітного. Може бути на самому початку освоєння парової конструкції і будуть використовуватися найпоширеніші дієтичні рецепти, але як тільки ви навчитеся правильно управляти пароваркою і добре ознайомитеся з її додатковими функціями, то навіть дієтична їжа набуде нових смаків і візуальної привабливості.
Кухонна техніка значно заощаджує час. Завдяки багаторівневому контейнеру одночасно можна готувати відразу кілька страв, живлячи кожне з них ароматами сусідніх. Також перевагою таких переносних пристроїв є відсутність необхідності бути прив'язаним до приладу, як це буває з плитою. Пароварка справляється з поставленими завданнями самостійно і не вимагає додаткової уваги користувача до процесів, що відбуваються всередині.
Рідкісність зіткнень з переготовленою або згорілою їжею. Кухонні конструкції на пару передбачають наявність таймера та спеціальних режимів приготування, які спільно запобігають пригоранню тих самих котлет або переготовленню вибраної каші. Завжди є можливість налаштувати температуру та подальший підігрів контейнерів, а також завести таймер на потрібний час і не переживати про те, що ви забули поставити на приготування бульйон або перегріли молоко для малюка.
Простота у використанні. Крім великої кількості різних режимів, увімкнути які можна лише одним натисканням, електричні пароварки дуже прості у догляді. Контейнери не доведеться старанно відмивати від залишків їжі, що підгоріла, або зайвого жиру. Всі складові цих пристроїв повертаються до первісного вигляду всього за кілька хвилин, без особливих зусиль і великої витрати дорогоцінного часу.
Компактність установок дозволяє заощаджувати місце на кухні. Пароварки рідко виробляються у великих розмірах, найчастіше вони виготовляються у вигляді переносної техніки, яку легко можна пересувати по поверхні без додаткових сил і старань. Також один паровий пристрій може поєднувати в собі близько п'яти ярусів робочих контейнерів, які явно будуть меншими за габаритні каструлі, але зможуть з легкістю виконати всі поставлені користувачем завдання.
Переносні електричні пароварки – усереднені за розмірами конструкції, що оснащуються широким функціоналом та багатоярусною будовою, що дозволяє називати цю категорію техніки універсальною. Зовні такі пристрої не габаритні та легкі, вони дуже практичні та автоматизовані. Для комфортного приготування передбачений не тільки таймер, але й усілякі регулятори температури, рівня води, типів рідини всередині пристрою. Переносна категорія кухонних товарів користується на сьогоднішній день великою популярністю, оскільки особливості будови таких девайсів заздалегідь передбачають компактність і багатофункціональність, що не завжди можна знайти в інших моделях пристроїв.
Окремі конструкції, тобто – парові конвекційні печі. Це досить рідкісна і дорога техніка, яка виконується у великих розмірах та важкій вазі, зовні чимось нагадує мікрохвильові печі. Такі пристрої користуються меншим попитом у покупців, але виграють у своїх сусідів у сфері професіоналізму та технологічності.
Комбіновані пароварки є гібридним типом конструкцій, де серед усіх доступних можливостей підтримується не тільки приготування на пару. Завдяки таким бонусам дана група товарів добре знайома користувачам і давно перевірена професіоналами та аматорами своєї справи. Зовні вона нічим не відрізняється від переносних кухонних девайсів, зате всередині поміщаються десятки необхідних функцій для виконання різних кухонних завдань без додаткових маніпуляцій або пошуку альтернатив.
Вбудовувані пароварки. Візуально дана група пристроїв на кухню нагадує звичайну духовку з повною відповідністю аж до своїх обсягів. Основною перевагою таких установок вважається їхня технологічність і сучасність, пристосування, що часто вбудовуються, характеризуються обов'язковою наявністю сенсорного управління, величезною кількістю функцій і режимів, а також стильним дизайном і широким спектром вибору колірних і стилістичних особливостей техніки.
Насамперед, необхідно розібратися з типом конструкції, який буде для вашої кухні найоптимальнішим варіантом. Для невеликих поверхонь, де вільне місце особливо цінне, хорошим варіантом будуть компактні переносні пароварки або установки, які зовсім не займуть місця за поверхнею. Якщо ж від вільного місця вибір не залежить, то пріоритетність певних груп товарів вибудовуватиметься шляхом підбору та співвідношення якості та характеристик.
Велику роль у придбанні кухонних пристроїв для приготування страв на пару грає їхнє програмне забезпечення. Для свого ж комфорту краще концентрувати увагу на сучасніших моделях, автоматизація яких дозволить не переживати за професійність та безпеку готування. Також враховуйте набір додаткових аксесуарів, який також може значно полегшити звичне життя, серед таких бонусів можуть бути всілякі вузькоспеціалізовані ємності, наприклад, окремі контейнери для рису або лотки для варіння яєць.
Підбору матеріалів корзин варто приділити окремий час. Найчастіше пароварки комплектуються пластиковими контейнерами, через які видно етапи приготування вибраних страв. Але також можна зустріти і ємності зі сталі, від спрощених варіантів із пластику вони відрізняються більшою міцністю та довговічністю.
Найпрогресивнішими виробниками кухонної техніки є такі бренди: Ariete, Nuvita, Philips, Russell Hobbs, Tefal. Перелічені компанії мають широкий товарний вибір з класичними і новими, цікавими варіантами, продукція яких характеризуються високою якістю і різним ціновим діапазоном.
Одними з прикладів таких інноваційних пристроїв, що користуються попитом, є:
1.Пароварка ARIETE 0911 (1 495 грн).
2.Пароварка Russell Hobbs 23560-56 (3 103 грн).
3.Пароварка TEFAL VC140131 (1 899 грн).
Це лише невелика частина всієї доступної продукції, якій варто приділити свою увагу, попередньо ознайомившись з повними характеристичними особливостями техніки. Вище не тільки можна знайти весь перелік товарів, але й налаштувати його за допомогою фільтрів, які одразу допоможуть прибрати зайві невідповідні варіанти, але виділять позначені вручну пристрої. Не поспішайте з вибором – якщо старанно шукати, то необхідне завжди знайдеться.
Назва | Ціна |
---|---|
Tefal VC140131 | 2299 грн. |
Russell Hobbs Cook@Home (19270-56) | 2006 грн. |
Russell Hobbs 26530-56 | 1591 грн. |
Ufesa CV4000 Vaporino (72404988) | 2321 грн. |
ARIETE 0911 | 1799 грн. |
AMICA PT 3012 (1190218) | 2299 грн. |
West WFS8092SSB | 901 грн. |